Ara

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında okulumuzda 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde 'Dürüst Manav' faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz başında satıcısı olmayan meyve tezgahına satın aldıkları meyvelerin ücretlerini tezgahta bulunan para kutusuna bırakmışlardır. Bu faaliyetimizden elde edilen gelir ise zulüm gören Filistinli kardeşlerimize gönderilecektir. Başta dürüstlük, yardımseverlik olmak üzere bir çok değeri ön plana çıkaran bu faaliyetin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen bütün öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında NİKBED(Niksar Bedensel Engelliler Derneği) Yönetim Kurulu üyeleri, okulumuz ögrencileriyle söyleşi gerçekleştirdiler. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

“Siren Sesleri” ve “Bir Dacin Efsanesi” isimli beğenilen çocuk kitapları ile tanınan Eğitimci Yazar Derya ŞAFAK davetimizi kırmayarak öğrencilerimizle buluştu. Okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle bir araya gelen kıymetli yazarımız daha sonra öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı. Keyifli sohbeti ve içtenliği için yazarımıza çok teşekkür ederiz.

Kas

Tokat Baro Başkanı Avukat Volkan BOZKURT ile  Yönetim Kurulu üyesi Avukat Erkan PARAY, okulumuza iadeyi ziyarette bulundular. Ayrıca Uluslararası öğrencilerimizle görüştüler.

Kas

"24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinlikleri kapsamında okulumuz idaresi tarafından öğretmenlerimize kahvaltı ikramında bulunulmuş ve akabinde hediyeleri takdim edilmiştir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenci İşleri, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sn. Oğuzhan Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Kır okulumuzu ziyaret etti. Okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilerimizle kahvaltı yapan misafirlerimiz daha sonra öğretmenlerimizle bir araya geldi. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Kas

Okul Müdürümüz Sayın İbrahim MERMERTÜRK, 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem sonrası düzenlenen "Tek Yürek" projesi kapsamında kardeş okulumuz olan Gaziantep Yavuzeli İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.

Kas

Uluslararası  Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi  Anneleri olarak bugün bir kitap söyleyişinde daha bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan *Adalet ve İhsan Bağlamında Aile* adlı kitabımızın söyleşisini gerçekleştirdik.İlimiz Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşimizin konuğu Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Emine Öğük idi.

Katılımlarından dolayı hocamıza ve şöyleşiye eşlik eden kıymetli velilerimize teşekkür ediyor, kitap dolu günler diliyoruz.

***Adalet, sosyal hayatın her alanında etkin olan unsurlardan bir tanesidir. Aile içinde yaşanan haksızlık ve adaletsizlik toplumsal bağlamda da sıkıntılara sebep olmaktadır. Aile içinde ya da toplumda yaşanan adaletsizliğin önüne geçmenin temelinde ise ihsan kavramı bulunur. Yaptığı her işi hakkıyla yapmak anlamına gelen ihsan kavramı ,önce adaleti bu minvalde aileyi ve de toplumu koruyan temel prensiptir.***

Kas

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sene başı "Danışma Kurulu" toplantısı yapıldı. Kurulda öğrencilerimizin akademik, bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda daha iyi bir seviyeye taşınması için yapılması gerekenler konuşulup kararlar alındı.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılını okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla kutladık. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma ve şiirlerin yer aldığı programda "Cumhuriyet"in önemine vurgu yapıldı.

Ekm

Fen bilimleri öğretmenlerimiz tarafından organize edilen ve ortaokul 6 ve 7.sınıf öğrencilerimizin katıldığı Kayseri gezimizi gerçekleştirdik. Kayseri gezimizde Kayseri Bilim Merkezi, Hayvanat Bahçesi, Uluslararası AİHL ziyareti, Selçuklu Uygarlık Müzesi, Kayseri Kalesi, Tarihi Kurşunlu Camii, Hunat Hatun Külliyesi ve  Kent Meydanı gezilmiştir. Gezi için emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Sınava girecek öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve derslerin daha eğlenceli hale getirilmesi konusunda Uzman Ahmet ÇİFTÇİ tarafından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize “Eğitimde Oyunun Gücü” konulu atölye çalışması yapılmıştır. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı velilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Görevi devreden eski Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine teşekkür eder, göreve yeni seçilen Kurullara görevlerinde başarılar dileriz.

Ekm

Bu haftaki "vakti kuşanmak" buluşmamızı Şeyh-i Şirvani Camii'nde gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve mahalle sakinleriyle yatsı namazını birlikte eda ettik. Namaz sonrası ikramda bulunduk.

Ekm

Okulumuzda bu yıl öğrenime başlayan uluslararası öğrencilerimiz olan Moğolistan'dan Kasım, Etiyopya'dan Ömer ile Abdulhay, Kazakistan'dan Ali Asker ve Azerbaycan'dan Ekber'e aramıza hoş geldiniz diyoruz.