Tarihçe

Okulumuz 2020/2021 Eğitim ve Öğretim yılında faaliyete geçmiştir, Tokat il merkezine 4 km mesafede, Tokat-Turhal karayolu üzerindedir. 20 dönümlük alan içerisinde konumlanmış olan okulumuz, koruluklarla çevrili doğal yapısı ve zengin sosyal donatılarıyla tam donanımlı ve ideal bir eğitim külliyesidir.

2023/2024 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle okulumuzda 1 müdür, 1 Müdür başyardımcısı, 3 Müdür yardımcısı, 55 öğretmen ve 687 erkek öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzda 2022 itibariyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Nail YILDIRIM tarafından akademik danışmanlık hizmeti yürütülmektedir.

Okulumuz ulusal ve uluslararası proje katılımlarından dolayı 2022 yılında Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

2022/2023 Eğitim ve Öğretim yılında ilk defa Uluslararası öğrenci kaydı da alınan okulumuzda birçok ülkeden 28 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzda lise ve ortaokul birimlerinin yanı sıra, ortaokul bünyesinde faaliyet gösteren hafızlık alanımız da mevcuttur. Ayrıca okulumuz bünyesinde 32 derslik, 2 rehberlik servisi, 3 fen laboratuvarı, 1 revir, bilgisayar ve kodlama atölyesi de bulunmaktadır. 250 kişilik konferans salonumuzda her türlü il ve okul programları icra edilmekte, öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimi için konferans ve seminerler düzenlenmektedir. Tokat Valiliği bünyelerinde 2022 yılında açılan kütüphanemizde 10 binin üzerinde kitap bulunmaktadır.

Kapalı spor salonu, halı saha, çok amaçlı oyun alanları, okçuluk ve güreş salonu da bulunan okulumuz her yıl bireysel ve takım sporlarında birçok başarıya imza atmıştır. Okul alanı içinde pansiyon imkânı bulunmaktadır. Ayrıca burada bulunan yemekhanemizden pansiyonda kalmayan öğrencilerimiz de istifade edebilmektedir.

Yayın: 19.10.2020 - Güncelleme: 03.01.2024 14:59 - Görüntülenme: 2772